Twój nastrój zależy od tego… co zjesz?
Ach, poprawiające nastrój jedzenie…
Ciastka i czekoladki…
Smażony kurczak…
Drożdżówka do porannej kawy…
Potrafią Ci poprawić nastrój w ciągu jednej chwili.
Ale nowe badanie pokazuje, że w dłuższym okresie mają dokładnie przeciwne działanie…
Śmieciowe jedzenie – szczególnie słodycze – jest podstępną przyczyną dolegliwości psychicznych – i to w nasileniu od średniego do poważnego.
Moi drodzy, mimo, że takie pożywienie jest stworzone, aby uzależniać, przełamanie tego złego nawyku jest łatwiejsze niż myślisz.
Pozbądź się zachcianek na słodycze i BĄDŹ SZCZĘŚLIWY
Czy wiesz, że, stosując ekstrakt z tej rośliny, można dodatkowo zgubić kilka kilogramów?
Gurmar pomaga utrzymać normalny poziom cukru w organizmie, ułatwia kontrolę apetytu, a przez to spadek wagi, wpływa na metabolizm glukozy oraz lipidów. Tutaj zamówisz ekstrakt z gurmaru w bardzo korzystnej cenie.
Wyniki badania opublikowanego w International Journal of Food Sciences and Nutrition pokazują, że u dorosłych, którzy jedli więcej niezdrowego pożywienia było większe prawdopodobieństwo wystąpienia objawów średnich lub wręcz silnych dolegliwości emocjonalnych w porównaniu z osobami, które odżywiały się zdrowiej.
Naukowcy wprawdzie przyznali, że nie znaleźli związku przyczynowo-skutkowego między jedzeniem śmieciowym a depresją…
…ale te wyniki były podobne do wyników wcześniejszych badań, które wskazywały na istnienie związku między niezdrową dietą a chorobami psychicznymi.
Na przykład:
- nadmierne spożywanie słodyczy może mieć związek z chorobą dwubiegunową;
- smażone potrawy oraz te bogate w cukier i przetworzone węglowodany mogą mieć związek z depresją.
Więc niezależnie od tego, jak wmawiasz sobie, że potrzebujesz tej kulki lodów, aby się lepiej poczuć, ona Ci nie pomoże.
Na koniec, podobnie jak w przypadku większości innych osób – będziesz tylko czuł się gorzej!
Jeśli jesz coś, aby poprawić sobie nastrój – słodycze lub inne śmieciowe jedzenie – to prawdopodobnie bardziej w wyniku NAWYKU niż rzeczywistej potrzeby.
Pyszny błonnik kakaowy – Cacaovit – ma czekoladowy smak, wygląda i pachnie jak kakao.
Można go dodawać do jogurtów, serków, naleśników, ciast (zamiast mąki), napojów, smoothie, koktajli i wielu innych potraw.
To niewątpliwie najsmaczniejszy z błonników, który możesz dodawać do potraw zamiast kakao. Kliknij tutaj, aby go zamówić z 20% rabatem.